Klippklättring

Hiking och friluftsliv

Vandring är mer än att bara gå. Tillsammans upptäcker vi det mediativa, stillsamma i att vandra genom stora skogar. Det uppfriskande härliga i att skratta tillsammans när lunchen bränns fast på gasköket.

Naturfirman erbjuder tillsammans med Campushallen organiserade hikingturer. Vi har både endagsturer och helgturer där vi sover över i tält. En möjlighet att få komma ut och njuta av naturen under enkla former. Vare sig du har god erfarenhet eller aldrig har varit ute förut passar det här dig. Vill du Vi anpassar dagen efter deltagarna. Vill du lära dig mer om vandring, tälta, laga mat på Trangia, läsa kartan etc. har du alla möjligheter den här dagen. Vill du få tips på vart i Östergötland man kan vandra, bra platser att övernatta på fina platser att besöka. Då är det här rätt dag för dig. Vi väljer platser det är lätt att återvända till, även med kollektivtrafiken. Vi erbjuder både vandring under dag och ett tillfälle där vi övernattar ute vid någon lite sjö i skogen.

Upplägg:

Samling utanför Campushallens entré kl. 07.30 där Campushallens friluftsledare samt guide från Naturfirman möter upp. Efter en snabb kontroll av att alla har med sig skor, regnkläder och matsäck så åker vi gemensamt ut till vandringens start i minibuss, vilket tar ca 60 min. Vi beger oss till Östgötaleden och vandrar i lagom takt och njuter av tillvaron. Längs vägen berättar guiden om olika naturtyper och sevärdheter som vi passerar. Under rasterna tittar vi närmare på utrustning och hur man använder den, tex olika typer av stormkök, skillnaden mellan vandringsskor och vandringskängor, hur en bra ryggsäck är uppbyggd och vad man kan tänka på när man packar sin ryggsäck. Vi delar med oss av våra egna erfarenheter inom gruppen, och lär oss av varandra. Det kommer finnas gott om tid att prova och titta på stormkök, friluftsmat, vandringsryggsäckar, vandringsstavar och tält, allt för att sedan lättare kunna hitta det som passar de egna behoven.

Vandringen avslutas med en samling där guiden berättar om fortsatta vandringsäventyr i närområdet, delar tankar kring längre vandringar med övernattning eller vandringar i fjällmiljö, samt tipsar om en kurshelg med längre vandring, matlagning utomhus och övernattning. Vi beräknas vara tillbaka vid Campushallen ca 19.00.

Ingår i inspirationstillfället:

Transport och erfaren guide

Obligatorisk utrustning:

Kläder för utomhusbruk, kraftiga skor eller kängor för vandring, ryggsäck, regnkläder och matsäck. Aktiviteten genomförs även i mildare regn. Matsäcken ska innehålla förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Vi tillhandahåller stormkök om du önskar tillaga din lunch på detta sett.

Rekommenderad utrustning:

Vattenflaska, termos och solskyddsmedel.

Datum:

5:e oktober samt 19-20 oktober

Pris endagarsturen:

400 kr

350 kr för Guldkund Campushallen
(Giltigt 12 månaders guldkort på Campushallen)

375 kr för annat träningskort Campushallen
(Övriga giltiga träningskort på Campushallen, ej klippkort)

Anmälan är bindande, bokning och sker på hemsidan

Pris helgturen:

700 kr

600 kr för Guldkund Campushallen
(Giltigt 12 månaders guldkort på Campushallen)

650 kr för annat träningskort Campushallen
(Övriga giltiga träningskort på Campushallen, ej klippkort)

Anmälan är bindande, bokning och sker på hemsidan

 

 

Boka kursBoka kurs