Kajak

Paddla kajak

I nära samarbete med Arkö kajak Arkösund anordnar Naturfirman flera olika kajakkurser och prova-på tillfällen. Vi erbjuder även guidade helgturer i skärgården där vi övernattar i tält på olika öar.
Läs mer på Naturguidens hemsida >>

 

Aktuella Prova på tillfällen och turer, i samarbete med Campushallen.

 

 

Kajak

13 och 14 september, Prova på kajak, Arkösund
En (lördagen) eller två dagar

En tur både för de som aldrig paddlat förut och vill prova på och för den erfarne som vill hitta ut till nya vatten att paddla på. Förutom att paddla pratar vi också om kajakpaddling i Östergötland. Vart finns de finaste vattnen, vart kan man hyra kajak, vilka kurser finns det.

Upplägg:

Samling utanför Campushallens entré kl. 07.30 där Er instruktör från Naturfirman möter upp. Vi åker gemensamt ut till skärgården och Arkösund i minibuss. En plats Ni kan återvända till med kommunal transport och där Ni kan hyra kajak av Arkö kajak om Ni senare vill ge Er ut på Egen hand. Vi kommer att börja med teori och säkerhetsgenomgång, visning av material och teknik. Därefter ger vi oss ut i skärgården i varsin kajak K1. Ni kom mer att se att det inte är så svårt, man blir nästan ett med naturen när man tyst glider fram precis ovanför vattenytan. Vi gör flera stop under dagen på olika öar för att sträcka på benen, äta lunch och kanske ta ett dopp i havet. De som valt endagarstur återvänder till Arkösund sen eftermiddag, åter Campushallen ca 19:30. Övriga fortsätter turen till en av skärgårdens fantastiska öar där vi slår läger. Lagar mat över öppen eld och övernattar i tält.
Efter turen samlas vi för en genomgång av upplevelsen samt information hur man går tillväga för att kunna fortsätta kajakpaddling på egen hand. Vi beräknas vara tillbaka vid Campushallen ca kl. 19.30.

Ingår i prova på tillfället:

Lån av kajak, paddel, sjökort och flytväst samt en erfaren instruktör.

Obligatorisk utrustning:

Kläder för utomhusbruk, inkl. regnkläder, samt matsäck för hela dagen. Det kan vara så att man måste kliva ner i vattnet för att komma i/ur kajaken, sandaler är ett bra val men barfota eller högre stövl ar/kängor fungerar också bra. Ta även med lämpliga skor beroende på väder/temperatur att ha när vi rastar om du vill vandra runt lite på ön. Aktiviteten genomförs även om det regnar.

Rekommenderad utrustning:

Vattenflaska, solglasögon

Pris:

700 kr

650 kr för Guldkund Campushallen
(Giltigt 12 månaders guldkort på Campushallen)

675 kr för annat träningskort Campushallen
(Övriga giltiga träningskort på Campushallen, ej klippkort)

Anmälan är bindande, bokning och sker på hemsidan

Kajakhelg
Boka kursBoka kurs