Klippklättring

Klättring inomhus

 

Den största klätterhallen i Linköping står Linköpings klätterklubb för. Där erbjuder vi grundkurs inomhus, fortsättningskurs inomhus och teknikkurser. I Campushallen finns även en mindre klättervägg där vi erbjuder grundkurs inomhus. Prova på inomhus kan vi ordna både i Linköpings klätterklubbs klätterhall och Campushallen.

Här nedan finns mer information om de olika kurserna vi erbuder, samt hur ett prova på pass kan se ut. Vill du boka klickar du bara på länken till höger.

 

 

Klättring inomhus

Prova på inomhus

Har du aldrig klättrat förut? Då är ett prova på pass ett utmärkt sätt att ta reda på om det är något för dig. Prova på pass bokas vanligtvis i grupp om upp till sex personer. Under en till två timmar får man på ett tryggt och säkert sätt prova sina färdigheter på väggen medan en instruktör står i andra änden av repet och säkrar. En grupp på sex personer med en instruktör hinner var och en prova klättra ungefär två gånger var på en timme.

Vill du boka ett prova på pass, maila anna@naturfirman.se. Föreslå gärna datum och tid samt hur många instruktörer ni vill ha.

Tid:

1 - 2 timmar

Plats:

Hangaren eller Campushallen

Pris:

600 kr/timme och instruktör

Utrustning:

Smidiga träningskläder.
Lån av klätterutrustning ingår


Grundkurs inomhus

Grundkursen inomhus är första steget för att kunna klättra utan instruktör. Här får du lära dig grunderna vad gäller säkerhet, utrustning och teknik. Vår grundkurs följer Svenska klätterförbundets (SKF) normer för "Topprepskurs inomhus". Efter kursen delas "grönt kort" ut och kan klättra självständigt på topprep inomhus.

Tid:

3 + 2 timmar (två tillfällen)

Plats:

Hangaren eller Campushallen

Pris:

750 kr/person

Utrustning:

Smidiga träningskläder.
Lån av klätterutrustning ingår


Fortsättningskurs inomhus

När du har klättrat ett tag (minst en månads regelbunden klättring rekommenderas) och börjar känna dig stark på väggen och trygg med din säkring, är en naturlig utveckling att lära sig att ledklättra. På fortsättningskursen inomhus får du lära dig att leda och ledsäkra på ett tryggt och säkert sätt. I kursen ligger även en materialkunskapsdel samt fler tekniktips i mån av tid. Vår fortsättningskurs följer SKF:s normer för "Ledkurs inomhus". Efter kursen delas ”rött kort” ut och du får leda och ledsäkra självständigt inomhus.

Tid:

3 + 3 timmar (två tillfällen)

Plats:

Hangaren

Pris:

850 kr/person, 750 kr om du är medlem i SKF

Utrustning:

Smidiga träningskläder.
Lån av viss klätterutrustning ingår


Teknikkurs inomhus

På teknikkursen hjälper vi dig att lära känna din kropp och hur du bäst kan utnyttja den på väggen. Klättring handlar mycket om att med rätt teknik spara på krafterna så mycket som möjligt, för att på så vis orka mer. Men på grund av att vi har olika längd, muskelmassa, smidighet och uthållighet är det även viktigt att veta sina egna styrkor (så att man kan utnyttja dem) och svagheter (så att man kan jobba med dem eller hitta vägar runt dem). Det finns en mängd olika tekniktips och övningar som är till nytta för alla oavsett längd, muskelmassa etc. Dessa får du lära dig på teknikkursen. Dessutom lär vi dig att bli lyhörd inför dina styrkor och svagheter.

Tid:

3 timmar (ett tillfälle)

Plats:

Hangaren

Pris:

500 kr/person

Utrustning:

Smidiga träningskläder + klätterutrustning för topprepsklättring.

Boka kursBoka kurs